Op zaterdag 17 maart 2018 vindt in het NMM de vierde editie van de ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. Op de mooiste plekken in het museum presenteren 200 militaire musici 36 concerten. Speciale gasten dit jaar zijn: jazz-fluitist en musicoloog Ronald Snijders, Efraim Trujillo, Trompetten van Oranje, DJ Jimmy Ouwens, Première van de compositie van Herman van Veen.

Veelzijdig festival

Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema 'vader' dat op meerdere momenten terugkomt. Zo heeft Herman van Veen een werk geschreven over zijn vader Jan, die in 1947 zijn dienstplicht vervulde. Dit werk gaat op deze avond in première in de Foyer du Trésor. Kom op tijd, want vol is vol.

Artist in Residence is fluitist en musicoloog Ronald Snijders, de zoon van Eddy Snijders die destijds dirigent was van de TRIS-kapel. Maak kennis met muziek op het grensvlak van militaire marsen en Surinaamse Kaseko.

Klik hier om het voorlopige programma te bekijken.

Speciale gasten

Efraim Trujillo is uitgenodigd door de Fanfare Bereden Wapens voor een latin-jazz programma. Efraim speelde op alle belangrijke jazzpodia met onder meer New Cool Collective en The Ploctones. In het Arsenaal, onder The Dogfight, kan er gedanst worden op deze latin-jazzmuziek. 

De Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen biedt ruimte aan de Trompetten van Oranje. De vijf beste trompettisten van Nederland staan op één podium en tonen wat ze kunnen. Het optreden eindigt in een feestje met vele collega-trompettisten.

Waar marsmuziek pelotons op straat in beweging krijgen doen DJ’s dit op festivals met hun beats. DJ Jimmy Ouwens is zelf militair en kent beide werelden. Air Assault heet het programma dat samen met blazers van het RFGGJ is samengesteld.

Klik hier om het voorlopige blokprogramma te bekijken.

Klik hier voor meer informatie

Tickets

Vrienden kunnen op vertoon van de Vriendenpas per pas één ticket tegen 30% reductie aan de kassa van het NMM kopen. De regeling geldt vanaf heden tot en met de Nacht van de Militaire Muziek. Het is helaas nog niet mogelijk het kortingsticket via de website van het NMM te kopen. Wel kunt u een tweede of meerdere tickets (dan uiteraard voor de reguliere prijs) via de website van het NMM aanschaffen. Deze regeling is geldig zolang het evenement niet volledig is volgeboekt.

LET OP: Op donderdag 24 mei verwachten we grote drukte in verband met een evenement in het NMM. Gelieve hier rekening mee te houden bij het plannen van uw bezoek.