Lees voor

100 jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd de eerste tank ingezet. Dit jaar wordt bij het Nationaal Militair Museum (NMM) herdacht met oa een groot tankevenement in de splinternieuwe Arena. Daarnaast opent op 22 april de expositie ‘Tank! Back to the future’. 

Tank! Back to the future
Deze tentoonstelling laat zien hoe de mensheid de elementen vuurkracht, mobiliteit en bescherming, de drie belangrijkste aspecten van de tank, heeft proberen te vangen in technische ontwerpen. Met prachtige schaalmodellen van nooit uitgevoerde tankontwerpen, zoals de houten strijdwagen van Leonardo da Vinci, krijgt u een idee van de geschiedenis van de toekomst van de tank.

De tentoonstelling is te zien van 23 april t/m 18 oktober 2016.

Een tentoonstelling met modellen van historische ideeën over tanks

TankEvent (27 en 28 augustus 2016)
In de Arena, die plaats biedt aan 3000 bezoekers, vindt het grootste tankevenement van Nederland plaats. Meer dan 30 verschillende tanks en pantservoertuigen uit binnen- en buitenland presenteren zich met brullende motoren en ratelende rupsbanden. Een feestelijk weekend vol spektakel en beleving. Via de website van het NMM kunt u kaarten kopen voor dit evenement!

Een spectaculaire show in de Tank Arena nabij het NMM

Deel deze pagina