Lees voor

Op 18 februari 2017 opent de tentoonstelling 'Genghis Khan, wereldveroveraar te paard'. De indrukwekkende tentoonstelling vertelt het verhaal van een van de grootste rijken in de geschiedenis en de impact ervan. 

De tentoonstelling brengt aan de hand van zeldzame topstukken het leven van Genghis Khan in beeld vanuit een militair perspectief. Het is de meest uitgebreide presentatie van Genghis en het Euraziatische rijk op internationaal niveau. Het geeft de bezoeker inzicht in de manier waarop het rijk is ontstaan en hoe Genghis dat met zijn krijgsmacht en militaire innovaties heeft bereikt. 

Bijzondere schatten
Aan de hand van zeldzame voorwerpen uit de musea in Binnen-Mongolië wordt het verhaal van de Mongolen uiteengezet zoals het nooit eerder is verteld. 123 schatten komen uit het Inner Mongolia Museum (Hohot, China) waaronder een gouden zadel, fluitende pijlen en gouden sieraden. 

De tentoonstelling 'Genghis' is een project van Nomad Exhibitions in samenwerking met het Inner Mongolia Museum en de Universiteit van Edinburgh. 

Een van de Mongoolse topstukken: het gouden zadel

Deel deze pagina