Lees voor

Programma voor het Waterloo-weekend

Het is 200 jaar geleden dat op 18 juni 1815 de Slag bij Waterloo plaatsvond. Dit wordt in verschillende landen groots herdacht. Zo wordt bij Waterloo zelf tussen 18 en 20 juni  de grootste reconstructie van de Slag bij Waterloo ooit gehouden. Ook bij het NMM wordt volop aandacht besteed aan Waterloo. Op 20 en 21 juni is er het Waterloo-weekend. Hieronder kunt u zien wat er in dit weekend te doen is.

 • Waterloo-route:
  Met het Waterloo route-boekje loop je langs alle Waterloo-objecten uit de collectie van het NMM. Haal het gratis route-boekje af bij de kassa.
 • Fotoshoot: 
  Speel als Wellington Waterloo-stratego tegen Napeolon, zet je foto op Facebook en maak kans op mooie prijzen.

  Op de foto met de ‘levende’ Napoleon of één van de andere figuren uit de Napoleontische tijd mag ook. Zij lopen rond in het museum. Zet je foto op Facebook en maak kans op mooie prijzen
 • Verkleden:
  Kinderen kunnen zich in stijl verkleden. Samen met Napoleon, een soldaat of een marketentster op de foto, uploaden op Facebook, is kans maken op mooie prijzen.
 • Chirurgijn:
  De chirurgijn geeft op levendige wijze uitleg over de gewondenverzorging op het slagveld.
 • Strategische uitleg:
  Napoleon geeft aan de hand van Waterloo-stratego uitleg over de strategische zetten tijdens de Slag bij Waterloo.
 • Stratego spelen:
  Liever zelf een potje stratego spelen? Dat kan aan de speeltafels waar Stratego voor je klaarstaat.
 • Films: 
  In het auditorium worden diverse speelfilms vertoond: ' Waterloo' een Sovjet-Italiaanse film uit 1970, geregisseerd door Sergej Bondartsjoek met in de hoofdrollen Rod Steiger en Christopher Plummer, 'The Duellists' (uit 1977) met Harvey Keitel en 'De Boezemvriend' met Andre van Duin in de hoofdrol uit 1982.
 • Film:
  18:15 minuten Waterloo: geeft een uniek beeld van het leven in de kampementen van de Slag bij Waterloo. Filmbeelden van de aanloop naar de grootste Waterloo-reconstructie in België.
 • Kleurwedstrijd:
  Voor de allerkleinsten is er een mooie kleurplaat. In de workshopruimte kunnen kinderen van 11 uur tot 16 uur meedoen aan de kleurwedstrijd. Lever je kleurplaat in en win een mooie prijs.
 • Verkoop boek:
  Onze slag bij Waterloo – de beleving van de overwinning op Napoleon in Nederland. Auteur: Louis Ph. Sloos, conservator Nationaal Militair Museum.
  Signeersessie: zaterdag & zondag om 14.00 uur en16.00 uur.

Bezoek ook onze speciale pagina over De Nederlandse Militair bij Waterloo met meer achtergrond informatie over Nederland en Waterloo.

Deel deze pagina