Lees voor

Ieder museum verdient het een betrokken groep vrienden om zich heen te hebben, zeker zo’n spectaculair museum als het NMM. Het museum, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, in Park Vliegbasis Soesterberg, brengt het verhaal van de Nederlandse Krijgsmacht in de Nederlandse samenleving en in de wereld. De collectie is uniek,  militair historisch erfgoed door de eeuwen heen opgebouwd en veelal met een internationale betekenis. Een nationaal museum om trots op te zijn.

Het Nationaal Militair Museum kent vanaf de opening een groep betrokkenen vrienden. Mensen die het museum met zijn unieke collectie een warm hart toedragen en het museum en zijn educatieve doelen willen ondersteunen. De Vrienden zijn verenigd in de Stichting Vrienden Nationaal Militair Museum.

De Stichting Vrienden Nationaal Militair Museum ondersteunt het museum onder meer door het bijeenbrengen van gelden voor de aankoop van voorwerpen die een aanvulling vormen op de collectie, het uitgeven/ondersteunen van publicaties over het museum of militaire historie en het organiseren en ondersteunen van evenementen speciaal voor de Vrienden.

Als Vriend geniet u voorrechten

  • U heeft, op vertoon van uw Vriendenpas gratis toegang tot het museum en eventuele bijzondere activiteiten.
  • U ontvangt 3x per jaar het Vriendenmagazine met nieuws en interessante artikelen over het museum en de Nederlandse militaire historie.
  • U kunt deelnemen aan speciaal voor de Vrienden georganiseerde evenementen, zoals vernissages van nieuwe tentoonstellingen in het museum, interessante lezingen en thema- bezichtigingen in het museum.

Als Vriend aanmelden kan op drie manieren

  • Stuur een e-mail naar de Stichting Vrienden Nationaal Militair Museum : vrienden@nmm.nl
  • via het invulformulier op deze website
  • Zend een brief of briefkaart ingevuld met NAW gegevens in een ongefrankeerde enveloppe naar het Secretariaat Vrienden SVNMM, postbus 6, 3760 AA Soest

Na ontvangst van uw donatie van minimaal € 20.- wordt uw Vriendenpas toegestuurd.

Excursie te Willemstad

Deel deze pagina